IQF Κατεψυγμένα Ασηπτικοί κύβοι Ασηπτικός πουρές

Ασηπτικοί κύβοι & πλεονεκτήματα

Μια και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όσον αφορά τους άλλους προμηθευτές είναι η ευελιξία μας, το 2008 η Frozita εγκατέστησε μια νέα γραμμή προκειμένου να αυξήσει το ρυθμό παραγωγικότητας και αποδοτικότητας. Μέχρι σήμερα προμηθεύουμε 18000 τόνους κατεψυγμένων φρούτων (Βερύκοκο, Κεράσι, Ροδάκινο), 4000 τόνους Ασηπτικού Πουρέ (απλό και συμπυκνωμένο) και με την καινούρια μας γραμμή παρέχουμε πλέον και Ασηπτικούς Κύβους.
Ο κατασκευαστής της γραμμής είναι ο Rossi & Catelli και η γραμμή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008. Το χρόνο παράγουμε πάνω από 3000 τόνους υψηλής ποιότητας Ασηπτικών Κύβων στο μέγεθος που επιθυμεί ο εκάστοτε πελάτης. Τα ασηπτικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στη γραμμή παραγωγής μας από το 2008 είναι τα εξής:

1) Ασηπτικοί κύβοι βερίκοκο
2) Ασηπτικοί κύβοι ροδάκινο

Κάποιο από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των Ασηπτικών Προϊόντων είναι η ευκολότερη και περισσότερο ευέλικτη αποθήκευση, οι καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης, ο ευκολότερος χειρισμός του προϊόντος, το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό κόστος μεταφοράς και πολλοί άλλοι. Οι ασηπτικοί κύβοι σαν προϊόν έχουν πολλές ομοιότητες με τα κατεψυγμένα φρούτα, όπως για παράδειγμα τη χαρακτηριστική γεύση του φρέσκου φρούτου και το ελκυστικό κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Η διαφορά είναι ότι τα ασηπτικά προϊόντα μεταχειρίζονται ασηπτικά, προκειμένου το τελικό προϊόν να είναι ελεύθερο από μικροοργανισμούς.
Η χρήση των Ασηπτικών Κύβων είναι κυρίως βιομηχανική. Χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς μαρμελάδας, χυμού, παγωτού καθώς επίσης και στην αρτοποιεία, στην παραγωγή φρουτοβάσεων και σε πολλά άλλα προϊόντα.

Παραγωγική διαδικασία ασηπτικών κύβων

1ο στάδιο

Μεταφέρεται η πρώτη ύλη στο εργοστάσιο και γίνεται ποιοτικός έλεγχος πριν την αποθήκευσή της.

4ο στάδιο

Αφού τεμαχιστεί το προϊόν σε κύβο ακολουθεί το στάδιο της αδραναποίησης των ενζύμων με ζεμάτισμα(blanching). Στη συνέχεια έχουμε τη διαδικασία της ασηπτικής θερμικής επεξεργασίας (aseptic heat treatment), η οποία αποτελείται από την αποστείρωση, την πρόψυξη και την ψύξη του προϊόντος.

2ο στάδιο

Στο στάδιο αυτό πλένουμε το φρούτο, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα (κουκούτσι).

5o στάδιο

Στο στάδιο αυτό το προϊόν αποθηκεύεται σε μεταλλικά βαρέλια (aseptic bags in drums) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

3ο στάδιο

Στο στάδιο αυτό γίνεται διαλογή στο μισόκαρπο, ακολουθεί αποφλοίωση, γίνεται ένας ακόμη έλεγχος για παραμονή πυρήνων και τέλος έχουμε τον τεμαχισμό του προϊόντος σε κύβους.

6o στάδιο

Στο τελευταίο στάδιο γίνεται η παράδοση του προϊόντος στον πελάτη. Πριν δοθεί εντολή για φόρτωση , γίνεται ένας τελικός έλεγχος σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος.



x

Our new site is coming!

The content will be updated very soon...
Come back and visit us again!


Press ESCAPE, Click on X (right-top) or Click Out from the popup to close the popup!