IQF Κατεψυγμένα Ασηπτικοί κύβοι Ασηπτικός πουρές

Ασηπτικός πουρές & πλεονεκτήματα

Η Frozita έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή κατεψυγμένων φρούτων και βασικός στόχος της είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, από τη δημιουργία της εταιρίας στόχος μας ήταν και παραμένει να είναι η βελτίωση της παραγωγής των κατεψυγμένων φρούτων, καθώς και η δημιουργία νέων προϊόντων για τους πελάτες μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εγκατάσταση νέας παραγωγικής γραμμής Ασηπτικού Πουρέ. Από το 2007 διαθέτουμε στην αγορά Ασηπτικό Πουρέ μήλου, βερίκοκου και ροδάκινου, απλό και συμπυκνωμένο (μέχρι 30-32 Brix).
Ο κατασκευαστής της γραμμής Πουρέ είναι ο Rossi Catelli, γνωστός και ως ο καλύτερος κατασκευαστής γραμμών Πουρέ παγκοσμίως. Αυτή η νέα γραμμή χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, όπως Εξαγωγή Ψύχους από τον Πουρέ και Διατήρηση του Αρώματος, τεχνολογίες που παρέχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία περιέχουν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία απ’ ότι οι συμβατικές γραμμές Πουρέ, μια και αποφεύγεται η χρήση μιας θερμοκρασίας, προσφέροντας στο προϊόν περισσότερη γεύση και άρωμα. Πιο αναλυτικά η λίστα των προϊόντων μας είναι η εξής:

-Πουρές βερίκοκο απλός 10-12 Brix
-Πουρές βερίκοκο συμπυκνωμένος 30-32 Brix
-Πουρές ροδάκινο απλός 10-12 Brix
-Πουρές ροδάκινο συμπυκνωμένος 30-32 Brix
-Πουρές μήλο απλός 10-12 Brix
-Πουρές μήλο συμπυκνωμένος 30-32 Brix
-Πουρές μήλο συμπυκνωμένος 36-38 Brix

Παραγωγική διαδικασία ασηπτικού πουρέ

1ο στάδιο

Μεταφέρεται η πρώτη ύλη στο εργοστάσιο και γίνεται ποιοτικός έλεγχος πριν την αποθήκευσή της.

4ο στάδιο

Μετά την πολοποίηση ακολουθεί το στάδιο της αδραναποίησης των ενζύμων με ζεμάτισμα(blanching). Στη συνέχεια γίνεται το ραφινάρισμα και η αφαίρεση της κυτταρίνης, ακολουθεί συμπύκνωση αν πρόκειται για συμπυκνωμένο πουρέ και ολοκληρώνεται με τη διαδικασία της ασηπτικής θερμικής επεξεργασίας (aseptic heat treatment).

2ο στάδιο

Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο, τη διαλογή και την εκπυρήνωση του φρούτου.

5o στάδιο

Στο στάδιο αυτό το προϊόν αποθηκεύεται σε μεταλλικά βαρέλια (aseptic bags in drums) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

3ο στάδιο

Στο στάδιο της κύριας επεξεργασίας έχουμε την πολτοποίηση του φρούτου.

6o στάδιο

Στο τελευταίο στάδιο γίνεται η παράδοση του προϊόντος στον πελάτη. Πριν δοθεί εντολή για φόρτωση , γίνεται ένας τελικός έλεγχος σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος .



x

Our new site is coming!

The content will be updated very soon...
Come back and visit us again!


Press ESCAPE, Click on X (right-top) or Click Out from the popup to close the popup!