IQF Κατεψυγμένα Ασηπτικοί κύβοι Ασηπτικός πουρές

IQF Κατεψυγμένα Φρούτα & Πλεονεκτήματα

Η Frozita έχει ως κύριο προϊόν παραγωγής της Κατεψυγμένα Φρούτα από βερίκοκο, ροδάκινο και κεράσι. Τα κατεψυγμένα φρούτα έχουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία κυρίως λόγω μιας τεχνολογίας, γνωστής ως ταχεία κατάψυξη IQF (Individually Quick Frozen). Πρόκειται για μία μέθοδο, η οποία δεν επιτρέπει το σχηματισμό μεγάλων κομματιών πάγου πάνω στην επιφάνεια του φρούτου. Επίσης, μια και το κάθε κομμάτι ψύχεται ατομικά, το τελικό προϊόν δεν είναι ένα παγωμένο στέρεο κομμάτι. Η τεχνολογία ταχείας κατάψυξης συνίσταται σε έντονη ανταλλαγή θερμότητας που επιτρέπει την ταχύτατη μείωση της θερμοκρασίας σε –18° C κατ’ ανώτατο όριο, πράγμα που διαφοροποιεί την τεχνική αυτή από την απλή κατάψυξη. Όσο ταχύτερη είναι η ανταλλαγή αυτή, τόσο καλύτερα είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Η ταχεία κατάψυξη έχει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως:

(α) Οργανοληπτικά πλεονεκτήματα (όψη, υφή, γεύση). Από όλες τις μεθόδους συντήρησης, μόνο η κατάψυξη επιτρέπει την αποκατάσταση όλων των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων τα οποία είναι παρόμοια με αυτά του νωπού φρούτου.
(β) Διατροφικά πλεονεκτήματα: Η διεργασία της ταχείας κατάψυξης δεν επηρεάζει καθόλου τη διατροφική αξία του προϊόντος. Η κατάψυξη σταθεροποιεί το προϊόν σε μία συγκεκριμένη κατάσταση.
(γ) Μικροβιολογικά πλεονεκτήματα: Σε θερμοκρασία κάτω των –18oC, δεν αναπτύσσονται πλέον μικροοργανισμοί. Η παντελής απουσία νερού (που μετατρέπεται πολύ γρήγορα και πλήρως σε πάγο) αποτελεί επίσης εμπόδιο στον πολλαπλασιασμό τους.

Παραγωγική Διαδικασία IQF κατεψυγμένου ροδάκινου

1ο στάδιο

Μεταφέρεται η πρώτη ύλη στο εργοστάσιο και γίνεται ποιοτικός έλεγχος πριν την αποθήκευσή της.

4ο στάδιο

Αφού τεμαχιστεί το προϊόν σε κύβο, φέτες ή στο μισόκαρπο ακολουθεί το στάδιο της αδραναποίησης των ενζύμων με ζεμάτισμα(blanching). Ακολουθεί η κατάψυξη του προϊόντος και ένας ακόμη έλεγχος πριν τη διαδικασία της ταχείας κατάψυξης.

2ο στάδιο

Στο στάδιο αυτό πλένουμε το φρούτο, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα (κουκούτσι).

5o στάδιο

Πριν τη συσκευασία του προϊόντος σε παλέτες, γίνεται ένας τελικός έλεγχος για ξένα σώματα με τη χρήση χρωματικού διαλογέα με laser καθώς και ανίχνευση μετάλλου. Αφού διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες, το προϊόν αποθηκεύεται στους -18oC

3ο στάδιο

Στο στάδιο αυτό γίνεται διαλογή στο μισόκαρπο, ακολουθεί αποφλοίωση, γίνεται ένας ακόμη έλεγχος για παραμονή πυρήνων και τέλος έχουμε τον τεμαχισμό σε κύβο, φέτα ή μισόκαρπο.

6o στάδιο

Στο τελευταίο στάδιο γίνεται η παράδοση του προϊόντος στον πελάτη. Πριν δοθεί εντολή για φόρτωση του προϊόντος, γίνεται ένας τελικός έλεγχος σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος και της θερμοκρασίας η οποία πρέπει να είναι μικρότερη από -18oC.



x

Our new site is coming!

The content will be updated very soon...
Come back and visit us again!


Press ESCAPE, Click on X (right-top) or Click Out from the popup to close the popup!